Glaskonst och akvarell i ny utställning på Galleri nord

Nu fortsätter galleri nord i kommande utställning att visa akvarellmåleri och glaskonst, två uttrycksformer som så många älskar att ta del av. Konstnärerna heter Morten Gjul (akvarell) och Gunnel Sahlin (glaskonst), utställningen startar den 5 februari och pågår till den 18 februari.

Morten Gjul från Bergen är en välkänd akvarellkonstnär i Norge. Hans landskapsmålningar är naturen en förlängning av människan. Galleri nord hoppas att fler ska upptäcka akvarellens vackra uttryck och ser fram emot att ännu en gång presentera en konstnär med häftiga kvalitéer som riktigt bra akvarellmåleri har. Morten Gjul visar sina målningar för
första gången i Örebro.

Gunnel Sahlin är en av de konstnärer som satt svensk glasdesign på kartan. Gunnel har genom åren arbetat som designer för företag som Kosta Boda, Ikea, Kasthall. På denna utställning visar hon för första gången i
Örebro sitt otroligt eleganta konstglas. Gunnel arbetar konstnärligt med naturen som en urkraft och låter den kraften ta sitt uttryck i konstglaset. Detta är en unik utställning för Örebro och besökarna kommer att få bekanta sig med en av vår samtids briljanta glasformgivare.

källa/ foto: Galleri nord, Örebro