Moderattoppar i kommun och region får fortsatt förtroende

Örebromoderaterna fastslog idag sin lista inför kommande valet i september både för Regionen och kommuen. Anders Åhrlin, Maria Haglund och Emelie Jaxell blev i tur och ordning topp 3 på listan för Örebro kommun. Maria Haglund ansvarar idag för skolfrågor och Emelie Jaxell ansvarar för frågor inom Social välfärd.

-Det känns fantastiskt att förtroendet för mig fortsätter inför valet, säger Anders Åhrlin, oppositionsråd (M). Det är dags för ett nytt styre i Örebro kommun, ett politiskt styre som lyssnar på örebroarna, och jag känner mig mer redo än någonsin att samla borgerligheten och att axla rollen som Kommunstyrelsens ordförande.

Örebromoderaterna har en lista på 36 namn inför valet.

-Det känns som att vi har en stark lista inför valet, säger Stefan Stark ordförande för örebrokretsen (M). Vi har en bra mix av personer som kommer föra fram moderat politik på ett mycket bra sätt.

Regionlistan fastslogs även den och där regionrådet Sebastian Cehlin får fortsatt förtroende att leda Moderaterna. Tillsammans med Anna Stark och Christian Berglund toppar han listan som ska leda den moderata politiken framåt i Regionen.

-Jag är glad över förtroendet att få toppa valsedeln till Regionen och jag känner mig riktigt taggad då jag verkligen ser fram mot att nu gå in i valrörelsen, säger Sebastian Cehlin Regionråd (M). Sjukvården står inför stora utmaningar framöver. Coronapandemin har byggt upp en stor vårdskuld med långa operationsköer och en ökad psykisk ohälsa till följd. Vi behöver göra stora satsningar på sjukvården för att komma tillrätta med det här. Socialdemokraterna är trötta och det är dags att vi tar över styrningen i Regionen.

,