Örebro Teater sätter upp Shakespeares sista dröm

Örebro Teater sätter upp visuellt och musikaliskt drömspel, med bearbetning och regi av Nikita Milivojević och Amalia Bennett – två av Europas främsta scenkonstnärer. The last dream of William Shakespeare har premiär 9 april på stora scenen.

The last dream of William Shakespeare är en föreställning som tar oss på en resa genom Shakespeares drömvärldar, kryssande från en pjäs till en annan till en tredje. En rikt visuell och musikalisk föreställning som ger liv till mänsklighetens drömvärldar.

– Shakespeare är en författare som kanaliserar drömmar och drömlika tillstånd i många av hans pjäser – både tragiska och komiska. I vår föreställning har vi vävt samman skådespelarnas drömmar med scener från Shakespeares pjäser. Vi använder oss av metoden devising vilket tillåter oss att utforska och kombinera båda världar och skapa ett rikt visuellt och musikaliskt språk i vår pjäs, säger Nikita Milivojević, regissör.

För regi och koreografi står två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Deras modiga och innovativa tolkningar av klassiska dramer har blivit berömda över hela världen och lett fram till att de är ett återkommande radarpar på några av Europas största teaterhus.

Medverkande: Malin Berg, Madeleine Ferraud, Ole Forsberg, Katarina Krogh, Linus Lindman, Wayra Monasterio, Cecilia Nilsson och Othman Othman

källa/ foto: Örebro Teater/ Mats Bäcker