Kalle, Doug och Alexzandra tar publiken med till countryns rötter

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.

På turnén har Kalle med sig countryeliten Nashvillebon Doug Seegers och svenska stjärnskottet Alexzandra Wickman tillsammans med några av landets främsta musiker för en gemensam turné och en högst unik musikalisk resa från de Dalsländska skogarna över Atlanten till den amerikanska södern ”Från Orsa till Nashville”. Turnépremiär blir det den 1 juni i Vara Konserthus och gästar totalt 13 orter med stopp i Stockholm och final på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro den 19 juni.

-Idén föddes i Nashville, som med tiden vuxit fram hos mig, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. Nu blir det äntligen verklighet, säger Kalle Moraeus.

källa/ foto: Werecki.com