Så mycket får sjuksköterskor för att sommarjobba inom Örebro kommun

Behovet av vikarierande sjuksköterskor som kan jobba under sommaren är stort inom Örebro kommun. Därför fortsätter kommunen även i år med erbjudandet där timavlönade sjuksköterskor erbjuds 400 kronor per timme för att jobba under perioden 20 juni-21 augusti, meddelar arbetsgivaren.

– Det är fortsatt tuff konkurrens om sjuksköterskor. Att erbjuda en högre ersättning under sommarperioden är därmed ett sätt för oss att säkerställa att våra ordinarie sjuksköterskor får sina fyra veckors semester som de har rätt till, och så väl behöver. Vi hoppas få sökanden som bor i området men inte har en ordinarie tjänst hos oss idag, men också att erbjudandet ska locka sjuksköterskor från andra delar av Sverige, berättar Tina Hultkrantz, verksamhetschef Hemsjukvården.