HSB köper hyresfastigheter i Mosås

HSB etablerar sig som hyresvärd i Kumla och Mosås genom ett förvärv av sex hyresfastigheter med ett hundratal hyresrätter totalt. Det gör det möjligt för fler av HSBs bosparande medlemmar att hitta en hyresrätt, enligt bolaget.

HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB köper fastigheterna av Expenser Förvaltning AB, med tillträde 10 mars. Beståndet innefattar fyra fastigheter i Mosås och två fastigheter i Kumla. En affär som kommer att bredda HSBs verksamhet i och i närheten av Kumla där egna nyproduktionen HSB brf Djupadal står färdig till hösten.

– Hos HSB finns alla möjligheter till ett tryggt boende vare sig handlar om bostadsrätt eller hyresrätt. Vi är långsiktiga ägare med en lång erfarenhet av att äga och förvalta hyresfastigheter i Dalarna, därför känns det jätteroligt att vi lyckas med detta förvärv i Mosås och Kumla. Vi har för avsikt att anskaffa fler fastigheter om läge uppstår, säger Thommy Bäck, vd HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB.