1 200 från länet åker under Vasaloppsveckan

För första gången på två år kan Vasaloppet arrangera motionslopp och tävlingar som vanligt igen – och intresset att delta är stort. I dag, nästan två veckor efter att Sverige hävde restriktionerna är närmare 50 000 skidåkare anmälda till något av de tolv loppen i Vasaloppets vintervecka 2022. Från Örebro län kommer 1 252 deltagare i loppen, meddelar arrangören.

59 procent av de anmälda har startat i något lopp i Vasaloppets vintervecka förut, vilket gör att 41 procent av årets anmälda är debutanter ”i fäders spår”. Men så finns det de som verkligen är riktigt erfarna: 413 av de anmälda till 90-kilometersloppen är så kallade Vasaloppsveteraner, vilket innebär att de har åkt Vasaloppet och/eller Öppet Spår/Nattvasan 90 under minst 30 år. Veteranerna kommer därtill att ha en särskild orange nummerlapp i år.