Melissa Horn första artistsläpp i Humlehagen

Humlehagen och Kulturaktiebolaget presenterar nu den första artisten i 2022 års konsertserie i Humlehagen utanför Glanshammar. Första artist ut att presenteras till sommarens program är Melissa Horn, senast aktuell i fjolårets upplaga av Så mycket bättre. Melissa Horn är en av Sveriges största och mest uppskattade artister. Hon har med sin musik och sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik under ett drygt decennium.

Efter fjolårets succésommar som inkluderade slutsålda kvällar med Miss Li, Timbuktu, Thomas Stenström och Markus Krunegård växlar Humlehagen nu upp.

”Förra året var ett väldigt lärorikt år för oss. Med restriktioner och sittande publik fick vi anpassa våra evenemang och var tvungen att vara kreativa för att skapa en unik konsertupplevelse. I år har vi äntligen chans att ge publiken vår ursprungsvision för Humlehagen”, säger Ki Sandholm på Kulturaktiebolaget.

Melissa Horns debutalbum ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertalet Grammisnomineringar.

I höstas kunde vi se Melissa Horn i ”Så Mycket Bättre”. Hennes personliga tolkning av Cherries ”Lämna honom” berörde Sverige på djupet, blev en radiofavorit och har sedan den släpptes legat stadigt på Spotifys topp-50-lista.

Konserten i Glanshammar är inte bara Humlehagens sommarpremiär utan även Melissa Horns premiärspelning i Sverige på en längre sommarturné.

”Det ska bli så roligt att visa publiken allt spännande vi jobbat stenhårt för under hela vintern. Vi kommer att släppa konserter löpande under våren och det kommer bli både stora överraskningar och kanske även något bekant ansikte”, säger Mirjam Sandberg från Humlehagen.

foto: Noah Agemo