Nu kan man söka till höstens utbildningar på universitetet

På tisdagen öppnade ansökan till höstens program och kurser vid Örebro universitet. – Örebro är den perfekta studentstaden, säger Jakob Matell som flyttat från Stockholm till Örebro för att läsa till jurist.

Ungefär 40 procent av alla studenter vid Örebro universitet kommer från Örebro län. Resten flyttar hit från andra delar av landet. Örebro universitets mest populära program är Juristprogrammet – som också finns med på listan över de 20 mest sökta programmen i hela landet.


Allt fler studenter återvänder till campus under våren. ”Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla studenter till campus i höst, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.

Örebro universitet erbjuder drygt 60 utbildningsprogram för nybörjarstudenter. Juristprogrammet, Kriminologiprogrammet, Psykologprogrammet och Socionomprogrammet är några av de mest sökta programmen.