Lokala artister på Kulturkvarteret för Ukraina – Röda Korset samlar in pengar

På söndag 20 mars står Jasmine Kara, Emil Jensen, Boris René och Gladys del Pilar på Kulturkvarterets scen i en konsert för Ukraina när Röda Korset samlar in pengar till arbetet för de som drabbas av kriget. – Nio av tio insamlade kronor går direkt till vårt arbete på plats i Ukraina, så varje krona är viktig, säger Johanna Ronström från Röda Korset i Örebro.

Konsert för Ukraina är resultatet av ett intensivt samarbete mellan Röda Korset och Kulturkvarteret i Örebro. Det var en självklarhet för alla involverade att vilja göra något för att hjälpa de som drabbas av det pågående kriget i Ukraina.

– I vårt uppdrag ingår det att värna om demokratiska perspektiv genom kultur. Därför känns det självklart att producera Röda Korsets konsert som en del av vårt invigningsår, förklarar Karin Beckman, verksamhetschef på Kulturkvarteret.


Många vill vara med och bidra – på bara två veckor har stora namn som Jasmine Kara, Gladys del Pilar, Boris René, Emil Jensen och Meadows bokats till söndagens konsert. Dessutom kommer familjen Flack – Peter, Marie och Amanda – att stå på scenen och hålla ihop hela programmet. Och Kulturbistron bidrar med mat till alla artister.

– Det är fantastiskt att alla dessa proffs ställer upp med så kort varsel, vi är otroligt tacksamma för det!, säger Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.


Konserten i Volymen börjar klockan 15, men redan drygt en timme innan drar underhållningen i gång på Entréscenen. Där är det studieförbunden Sensus och Medborgaskolan som står för programmet med lokala akter. Alla med samma syfte – att stötta Röda Korsets arbete.

– Röda Korset är på plats i Ukraina och arbetar dag och natt för att ge humanitärt stöd till människor. Nio av tio insamlade kronor går direkt till vårt arbete, så varje krona är viktig, säger Johanna Ronström från Röda Korset i Örebro.

källa/ illustration: Kulturkvarteret/ Fred Wolter