Lea Strandberg föreslås bli nytt kommunalråd för MP

Lea Strandberg valdes i helgen som kommunalrådskandidat för Miljöpartiet i Örebro kommun. Lea har just nu uppdrag i kommunfullmäktige som ledamot. Lea arbetar till vardags som psykolog/psykoterapeut inom allmänpsykiatrin och dövpsykiatrin på USÖ. Hon är engagerad i frågor som rör minoriteter, jämlikhet, demokrati och sociala frågor utöver Miljöpartiets de grönas kärnfrågor, miljö och klimat.

-Jag är verkligen glad och känner stor ödmjukhet inför uppdraget, att vara föreslagen att toppa Miljöpartiets lista i Örebro kommun. Det är fantastiskt att få representera vår kommun och alla gröna väljare, säger Lea Strandberg.

-Klimatet är en central fråga, och även demokratin. Vi har nyligen tagit oss delvis igenom pandemin. Många lärdomar bör tas med in i framtiden, tex hur vi ser till att medarbetare i de viktiga omvårdande yrkena får en bra arbetssituation, hur de som tar emot vård och omsorg får en klientsäker vård, säger Lea Strandberg.

källa/ foto: Miljöpartiet

,