Samlade in 42 000 till krigets offer – stödgala på Kulturkvarteret

Igår slöt både artister och Örebropubliken upp för att stötta Röda Korsets arbete i Ukraina. Tillsammans samlade man in över 42 000 kronor. – Jag blir rörd och stolt av att se kulturens förmåga att samla så många människor för en gemensam sak, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

– Pengarna går direkt till vår verksamhet på plats i Ukraina och omkringliggande länder. Sjukvårdskit, utbildning i första hjälpen, mat- och hygienpaket, vatten, gas och el är några av de insatser som behövs just nu, säger Johanna Ronström, verksamhetschef för Röda Korset i Örebro.

– Det känns fint att Kulturkvarteret kan vara en plats där människor kan kanalisera sin önskan om att bidra till nödställda såväl som till demokratiska värden, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

foto: Karin Foberg/ Kulturkvarteret

,