Daniel Adams-Ray näste artist klar för Humlehagen

-Vi mycket glada att kunna presentera nästa stora artist som är klar för Humlehagens scen i sommar. Daniel Adams-Ray med band besöker oss lördag 2 juli. Senast Daniel spelade i Örebro var för fem år sedan och vi ser fram emot en fantastisk sommarkväll med en av Sveriges skönaste liveartister, säger Björn Lycklig Wallgren från arrangören Kulturaktiebolaget.

Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook. 2010 formade han om hur svensk pop lät med solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” och när 10-talet summerades stod det klart att ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2020 återvände han och i juni 2021 släppte han sitt tredje soloalbum – ”Döda hjärtan kan slå igen” – hans första på svenska platta på åtta år.

Under vintern har han synts i tv-programmet Så mycket bättre, där hans tolkningar hyllats av såväl deltagare som lyssnare och när Musikhjälpen 2021 summerades i december stod det klart att hans tolkning ”Skotthål” var en av de mest önskade låtarna under hela veckan.

foto: Dennis Wernersson