40 000 har sökt till höstens utbildningar på Örebro universitet

Nära 40 000 personer har ansökt till en kurs eller ett program vid Örebro universitet i höst. Intresset är särskilt stort för utbildningar inom vården, meddelar lärosätet.

-Under coronapandemin var det rekordmånga som valde att söka till universitet och högskolor. Nu när arbetsmarknaden återhämtar sig och världen öppnar upp igen ser vi att intresset för högskoleutbildningar är tillbaka på samma nivåer som innan pandemin. Det stämmer väl överens med den nationella trenden, säger Cecilia Andersson Mårdh, utbildningskoordinator vid Örebro universitet.

Läkarprogrammet, Juristprogrammet och Kriminologiprogrammet är de tre mest sökta utbildningarna vid Örebro universitet. Under pandemin ökade söktrycket till flera vårdutbildningar, som till exempel Sjuksköterskeprogrammet och Röntgensjuksköterskeprogrammet.

– Här ser vi att söktrycket fortsätter att öka, vilket är positivt med tanke på den stora efterfrågan som finns i arbetslivet. Även exempelvis Biomedicinska analytikerprogrammet och Arbetsterapeutprogrammet har många sökande.