Ny entreprenör tar över renoveringen av stadsbyggnadshuset i Örnsro

Örebroportens totalrenoveringen av stadsbyggnadshuset startar om med ny entreprenör. Bygget har stått stilla sedan tidigare totalentreprenören gjort konkurs. Nu har Örebroporten löst situationen och arbetet kommer i gång igen.  

“Direkt efter påskhelgen fortsätter totalrenoveringen av stadsbyggnadshuset. Uppstarten kommer ske gradvis för att så snart som möjligt nå full produktion. Det föreligger synnerliga skäl att brådskande komma i gång med entreprenaden. Huset är inte tätt ännu. Örebroporten hävde avtalet med konkursbolaget för att vinna tid och minska riskerna. Vi har valt att lyfta upp en av tidigare underentreprenörerna, Elprofilen i Örebro AB, att överta entreprenadkontraktet och gå in i totalentreprenörsrollen”, säger Jeanette Berggren, VD Örebroporten.  

“Det här är en ny roll för oss. Vi gör detta för att vi förstås vill slutföra vår egen del i entreprenaden och också bidra till ett färdigombyggt modernt kontorshus till Örebroporten och Örebro kommun. Vi har haft kontakter med flertalet av underentreprenörerna som liksom vi gärna jobbar vidare med projektet. Övriga kommer vi att kontakta kommande vecka med samma erbjudande. Vi kommer inom kort att kontraktera ett byggföretag som underentreprenör till oss. Tillsammans ska vi lyckas med att bygga klart”, säger Lars Larsen, vd på Elprofilen i Örebro AB.   

Huset kommer vid färdigställandet heta Åbylunden och är uthyrt till Örebro kommun. I och med att bygget återstartar klarnar tidplanen för inflyttningen, inflyttning beräknas kunna ske under första kvartalet 2023. 

källa/ skiss: Örebroporten AB