Motorcyklister kör genom city – samlar in pengar till sjuka barn och ungdomar

Den 1 maj kommer det att vara fullt med motorcyklar i Örebro. Då genomförs den traditionella Vårmönstringen med målsättning att samla in pengar till unga. Pengar går till Ljuspunkten på USÖ i Örebro.

– Söndagen den 1 maj kommer vi att samlas på Idrottsvägen för att sedan köra en liten runda, med stopp i Wadköping. Där kommer det att bli en mc-utställning med Peoples Choice och lotteri,  Gunnar Skeppner från barnkliniken kommer att ta emot pengarna som vi samlat in, berättar Pia Flodin för Vårmönstring 2022. 
-Cirka 16.15  kör kortege över Drottninggatan med avslut på Stortorget. Detta är för oss som tycker om att åka motorcykel och vill göra något bra för andra. Alla pengar som vi får in går oavkortat till Ljuspunkten, ett gåvokonto för barn- och ungdomskliniken på USÖ, för att göra  tillvaron lite bättre för unga.

I år är det 15:e året som vi gör detta . Förra gången var 2019. Då fick vi in 42 540 kronor, berättar Pia.