Chans att fiska kräftor i Svartån – så här gör du din anmälan

Kräftstammen har fortsatt att växa till sig under pandemin och med glädje förs traditionen vidare efter ett par års uppehåll. Fredag den 19 augusti bjuder Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Örebro Sportfiskare in till kräftfiske i Svartån i anslutning till Stadsparken och Stora Holmen.

– Kräftfisket i Örebro är unikt, dels med sin placering mitt i stan och dels med sin långa tradition som går tillbaka till 70-talet. Kräftfiske är en aktivitet som passar många och har blivit en folkfest utmed Svartån. Vi på kultur och fritid är väldigt glada att återigen kunna erbjuda detta till örebroarna, säger Jonas Håård ordförande i Fritidsnämnden.

Fredag den 19 augusti, kl. 16–23 erbjuds begränsat kräftfiske i Svartån, fisket är kostnadsfritt och cirka 100 platser kommer fördelas. För att delta i fördelningen ska du vara boende i Örebro Kommun och skicka in anmälan via vykort senast den 31 maj. Max ett vykort per hushåll.

Ni skickar ert vykort till:
Sportfiskarna
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

källa/foto: Örebro kommun/ arkivbild