Nu kan du beställa taxi och elsparkcykel i samma app

Qick Scooters, med bas i Örebro, som sedan 2019 etablerat sig med elsparkcyklar i åtta svenska städer, utvidgar nu sin plattform och gör det möjligt för användarna att beställa taxi i samma app. Målet är att användare ska kunna få fler transportalternativ i samma tjänst och att det ska underlätta för mindre taxibolag.

— Vi tror att det blir flera vinnare med den här lösningen. Dels skapar vi mervärde för våra befintliga användare genom att ge möjlighet till ytterligare ett färdsätt och dels erbjuder vi bättre arbetsvillkor och mer pengar i fickan för de mindre taxibolagen som väljer att ansluta sig till oss. Många av de förare vi vänder oss till har mindre bolag med 1-2 bilar. Vi tar de administrativa bitarna, så att förarna slipper ta hand om supporten och bokningar, säger Milad Mahmoudyan, vd och ägare på Qick Scooters.