Region ökar stödet till UF – “stötta elevers utveckling inom företagsområdet”

Region Örebro län vill underlätta för länets unga entreprenörer när de ska ta de första stegen in i företagsvärlden. Det görs bland annat genom att utöka bidraget till föreningen Ung Företagsamhet i Örebro län, UF. Under åren 2023-2025 är det årliga bidraget 1,1 miljoner kronor.

– Våra uppföljningar visar att det är större chans att den som drivit ett UF-företag tar steget att starta upp ett riktigt företag än den som inte har UF-erfarenhet. Så genom att stötta UF-verksamheten bidrar vi både i enskilda elevers utveckling inom företagsområdet och till de samhällsekonomiska vinster nya företag ger, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Vid dagens sammanträde beslutade regionala tillväxtnämnden om ett ekonomiskt stöd på 1 100 000 kronor per år i tre år till föreningen. Det är en höjning från det årliga stöd på 850 000 kronor som föreningen fått under de senaste sex åren.

,