Snart är det SM i ekonomi på universitetet

Mellan 12-15 maj arrangeras SM i Ekonomi vid Handelshögskolan på Örebro Universitet. Årets tävling är den 35e upplagan och hela 15 lärosäten från hela landet gör upp som titeln som Sveriges bästa ekonomer.

Syftet med tävlingen är att sprida intresse och motivera studier inom nationalekonomi och företagsekonomi.

Tidigare i år har det hållits deltävlingar och varje lärosäte har sedan anmält det bästa tremannalaget för finalhelgen i Örebro. Finalhelgen kommer innehålla en semifinal under torsdagen, där de fyra bästa lagen går vidare till den spännande finalen på lördagen.

”Efter två år av pandemi ska det bli otroligt roligt att hålla tävlingen fysiskt igen och välkomna alla till vårt fantastiska universitet för en fullspäckad helg” säger Sebastian Röhr som är en utav projektledarna för SM i Ekonomi 2022.

,