Succé för Gåvocentralen till stöd för Ukraina – måste stänga inlämningen

Den upprättade Gåvocentralen på Köpmangatan har blivit en succé. “Vi har fått in enorma mängder av kläder och leksaker som vi sedan lämnat ut till flyktingar från Ukraina som är i behov av detta och är tillika målgruppen för Gåvocentralen. Vi har med råge fått in kläder till de ukrainska flyktingar som befinner sig i Örebro kommun och har ett gediget lager samt ca 20 kubikmeter som ännu är osorterat”, säger Johanna Ronström, verksamhetschef Örebro Röda korset och fortsätter.

“Behovet i kommunen är förändrat sedan första prognos gjordes gällande antal flyktingar och vi väljer nu att tills vidare stänga Gåvocentralen från och med torsdag den 5 maj för inkommande gåvor. Vi ska nu ta hand om allt samt förbereda för utlämning till flyktingarna”.