Efter elprischocken – här får du gratis energirådgivning

Vinterns chockpriser på el och världsläget har fått många att oroa sig över tillgången på el. Nu kan örebroare få expertrådgivning av Örebro kommuns energi- och klimatrådgivare. Det är en kostnadsfri och opartiska tjänst för privatpersoner, företag eller organisationer.

Under maj genomförs en rikstäckande kampanj i samarbete mellan Energimyndigheten och Sveriges kommuner för att uppmärksamma medborgare och företag på att de erbjuds gratis energi- och klimatrådgivning. Örebro kommun är en av kommunerna som deltar i kampanjen och målet är att fler örebroare ska höra av sig till kommunens rådgivare. Tjänsten är viktig för att örebroare ska känna sig trygga och kunna navigera i djungeln av energi- och klimatfrågor. Det kan vara svårt att veta hur man som privatperson eller företag ska agera och tänka när det kommer till dessa frågor.

Rådgivningen som ges är alltifrån hur man kan minska sin energiförbrukning till installation av solel samt elbilsladdning. Rådgivningen är öppen måndag till fredag 8.00-17.00.

källa: Örebro kommun

,