OpenArt går över gränsen – till Kumla kommun

OpenArt kommer även att genomföras i Kumla kommun i sommar. – Vi är otroligt stolta över detta samarbete och vi hoppas att många besökare och Kumlabor kommer att ha glädje av detta i sommar, säger Gertrud Åstrand, chef på Kulturavdelningen Kumla kommun.

Under OPENART kommer vi att välkomna tre nya verk till Kumla. Ett av verken är från utställningen “Expedition” av Bigert & Bergström, som kommer att placeras i stadshuset under perioden 18 juni – 23 augusti. Utställningen kommer att vara öppen på vardagar och under helger kan man ta del av utställningen genom de stora glaspartierna från utsidan. Ett annat konstverk, som vi kommer att placera på torget och avtäcka i samband med invigningen den 18 juni, är ett av konstnären Camilla Akrakas verk. Det tredje konstverket har Kumla Fastigheter AB köpt in och under juni månad kommer det att skapas på resecentrums hissvägg, av konstnären Astrid Sylwan”, meddelar Kumla kommun.

källa/ foto: Kumla kommun/ arkivbild

,