Då sätts 200 kilo regnbågslax ut i Svartån

Den 25 maj släpper Örebro kommun, tillsammans med Sportfiskarna i Örebro, i 200 kilo regnbåge vid laxtrappan i centrum. “Välkomna ner och se när vi släpper ut fisken klockan 12.00”, hälsar arrangören.

– Örebro är en av Sveriges bästa friluftskommuner med möjligheter till en meningsfull fritid i hela kommunen. Det är glädjande att vi år efter år kan erbjuda fiske i stadsmiljö och vi vet att det är väldigt populärt och uppskattat av många, säger Jonas Håård (S), ordförande i Fritidsnämnden.

– Fiske är en utmärkt aktivitet som når ut till en väldigt bred målgrupp och som passar alla oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsvariationer med flera. Det är dessutom lättillgängligt och gratis, säger Alexandra Royal (C), vice ordförande i Fritidsnämnden.

källa/ foto: Örebro kommun/ arkivbild