Här är Örebro Teaters program för 2022-2023 – nyskrivna Kalkon i en resväska av Staffan Göthe

Nu släpper Örebro Teater programmet för spelåret 2022–2023. I repertoaren ryms bland annat Ira Levins mordthrillerkomedi Dödsfällan, nyskrivna Kalkon i en resväska av Staffan Göthe och Jenny Jägerfelds hyllade Comedy Queen som nu för första gången blir teater.

Säsongen rivstartar den 19 augusti med AW-teatern Ginger – En rödhårig krogshow, som är ett samarbete med Soppteatern, Kulturhuset Stadsteatern. I september har höstens första föreställning på Stora scenen premiär. Dödsfällan av Ira Levin anses vara en av de största succéerna på Broadway genom tiderna och är en mordthrillerkomedi med Linus Lindman och Dejmis Rustom Bustos i huvudrollerna.

– Årets säsong erbjuder en brokig, bråkig, brutal och finstämd repertoar med stor variation och med fokus på närheten mellan scen och salong. Jag ser fram emot ett teaterår som spretar i lekfull bångstyrighet, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Under året ser vi samarbeten med bland annat Brunnsgatan Fyra med nyskrivna föreställningen Kalkon i en resväska av Staffan Göthe. Regisserad av Martina Montelius. En skruvad berättelse om ruelse, längtan och artisteri som kört av Inlandsbanan. Våren 2023 sätts också nyskrivna föreställningen Skapelsen av Ada Berger upp. En fristående uppföljare till succén Hon ska heta Minou. Föreställningen är en samproduktion med Riksteatern.

För barn och ungdomar sätter Örebro Teater nu som första teater upp föreställningen Comedy Queen – baserad på Jenny Jägerfelds bok som också blivit hyllad och prisbelönt film under 2022. För bearbetning och regi står Hans Christian Thulin och i huvudrollen ser vi Rebecca Plymholt. Urpremiär 2 december.

källa/ foto: Örebro Teater