Klart med nytt avtal mellan Kommuninvest och Örebro universitet – “professur med inriktning på finansiell ekonomi”

Nu är det underskrivet – avtalet om fem år till av samverkan mellan Örebro universitet och Kommuninvest. -Det är extra roligt att Örebro universitet är ett nav för utvecklingen av ekonomisk forskning och kunskap för hela den kommunala sektorn och regionala i Sverige, säger rektor Johan Schnürer.

Avtalet innebär att Kommuninvest betalar två miljoner kronor varje år, en summa som täcker70 procent av kostnaden för en professur med inriktning på finansiell ekonomi. Dessutom knyts en eller två doktorander till professuren.

– För oss som företräder kommunsektorn är det viktigt med forskning och vi är väldigt nöjda med de fem år som varit, säger Tomas Werngren, vd för Kommuninvest.

För Pär Österholm innebär det nya avtalet fem år till av möjligheter:

– Kommunerna är en stor del av svensk ekonomi och har fortsatt stora investeringsbehov. Ta till exempel skolan som är fundamental för att Sverige ska vara en framgångsrik nation. Vi kan med forskningen bidra med beslutsunderlag för kommunerna, inte minst nu när räntan är på väg upp, säger Pär Österholm, som ser fortsatt samverkan som grunden för att stärka både forskning och undervisningen inom området vid Örebro universitet.

– Vi vet att det finns universitet i hela Sverige, men vi finns i Örebro och vi vill locka de bästa studenterna att jobba hos oss. Vi vill också vara med och stötta lokalsamhället, som universitetet och kulturlivet, säger Tomas Werngren.

källa: Örebro universitet