En dag i hip-hopens tecken – “det här är integration på riktigt”

Den 15 juni brakar det loss en gigantisk kvartersfest på Kulturgården, på torget vid Kulturkvarteret, med namnet Block Party. Det är en stor fest i hiphopens tecken, med både musik av lokala up-and-coming-artister, street dance, DJ och dance jam.

– Hiphopkulturen och alla dess uttrycksformer är väldigt stor bland de här unga personerna och vi vill att det ska vara en del av Kulturkvarteret. De är en del av den här stan och det ska synas. Alla unga ska synas och höras, det här är integration på riktigt, säger Anita Basha.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, KFUM, Örebro kulturskola och Örebro bibliotek. Idén har tagit form i ett samarbete mellan producenten Jon Daly Skoog (Jon Miljon) från Studieförbundet Vuxenskolans Pennysound Studio och Anita Basha, kulturpedagog och projektledare på Örebro kulturskola och KFUM Dans Örebro – Massive Community.