Live at Heart: Konserter och samtal med Sjöholm, Stadling och Andersson Wij

En diasert är en kombination av dialog och konsert, där artister i ett renskalat format framför låtar och i ett samtal berättar om livet i och med musiken. Konceptet har utvecklats av Live at Hearts samarbetspartner Studieförbundet Bilda och är sedan 2017 ett mycket uppskattat inslag i festivalen.

Samtalen leds av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda och journalist.

– Det är väldigt roligt att ännu en gång få hålla i diaserter på Live at Heart, säger Magnus Sundell. För många av oss är musik något ytterst meningsfullt, till och med livsviktigt, så det är spännande att få ta del av erfarenheter från dem som bidrar med musiken i våra liv.

Live at Heart och Studieförbundet Bilda är glada att nu presentera två diaserter under 2022 års Live at Heart.

Helen Sjöholm & Anna Stadling
Efter 40 år av vänskap har sångerskorna Helen Sjöholm och Anna Stadling äntligen spelat in ett album tillsammans: i oktober släpps “Snö & marschaller”. De lärde känna varandra redan i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Vänskapen har följt dem genom alla år, även om deras karriärer ibland fört dem åt olika håll. De är båda kända för en bred publik såväl som soloartister som genom sina många samarbeten med andra artister, Helen med bland andra Benny Andersson och Anna med bland andra Lars Winnerbäck.

Tomas Andersson Wij
Med sin röst, sina sånger och en kombination av förtätat allvar och varm humor har Tomas Andersson Wij hittat vägen till sina lyssnares hjärtan. Med ett flitigt turnerande och dryga dussinet album har han i över 20 år byggt sin karriär och stadigt ökat sin publik. Till hösten släpper han en ny skiva. Bland hans andra projekt finns den populära och hyllade podden Hundåren, där han samtalar med artistkollegor om deras värsta motgångsperioder.

källa: Live at Heart