Länsmuseet flyttar till Ässundet i augusti – “Det övergripande temat är sten”

I augusti möter Örebro läns museum upp vid Ässundets sommarcafé på norra Hjälmarstranden. Fem dagar i veckan bjuder museet in till visningar, workshops, barnaktiviteter och massor av annat spännande. Det övergripande temat är sten och kring det arbetar museets personal och inbjudna även med konst, slöjd och förhistoria. 

När museet har stängt på Engelbrektsgatan 3 kan länets invånare men även turister möta sitt länsmuseum på andra platser. Till Ässundet körs det Mobila museet ut till den 7 augusti och då drar aktiviteterna vid sommarcaféet igång. Från onsdag till söndag, den 7-28 augusti kommer det att hända spännande saker nästan varje dag. Den 7 augusti sker invigning med ångbåt tur och retur från Hamnplan i Örebro. Den kommer tillbaka flera turer varje vecka under hela månaden. 


Open Art flyttar hit med ett konstverk – Slut Cirkeln – av skulptör Jelena (bilden). Tillsammans med henne kommer allmänheten få prova på att skapa i sten. 

Programmet ingår i en landskapssatsning som Örebro läns museum genomför i Glanshammars-trakten. Ässundet har vi valt för att det är en vacker plats mitt i ett intressant landskap. Men också för att det är en plats som många besöker med badplats, café och dessutom mitt på cykelleden Hemfjärden runt. 

källa/foto: Örebro läns museum/Birgitta Elfström

,