Nu bjuds det in till dans i Kulturkvarteret – pågår fram till den 17 juli

I sommar inleds Dansscen Örebros första dansresidens, i samarbete med Kulturkvarteret. Under två veckors tid genomför scenkonstkollektivet Dansbandet residenset på Kulturkvarteret.

Under dansresidenset kommer Dansbandet fortsätta sitt arbete med den multimodala och interaktiva föreställningen ”Folk – dans och turer om figurer”. Föreställningen utgår från ett samarbete med författarna Emma och Lisen Adbåge samt artisten och kompositören Britta Persson.

Scenkonstkollektivet Dansbandet består av dansarna och koreograferna Karin Raudsepp, Love Andersson och Martina Fischer. Dansresidenset äger rum den 4 – 17 juli.

Under den här perioden kommer det finnas möjlighet för barnfamiljer att kika in bakom ridån och se skapandet av dansföreställningen ”Folk – dans och turer om figurer” på Kulturkvarteret fredag 15 juli kl. 13 och kl. 16. Den konstadsfria visningen riktar sig från förskoleklass till årskurs 3 med familj. Efter visningen är publiken hjärtligt välkommen att stanna en stund och prata med Dansbandet och berätta om sin upplevelse, hälsar arrangören.

Residenset genomförs med stöd av Region Örebro län.

,