Över 5 000 par spelar bridge på Conventum

Nyligen invigdes den 26:e Bridgefestivalen, varav den trettonde på Conventum Arena i Örebro. Bridgefestivalen som pågår till den 7 augusti kommer att kora nya mästare vid SM-finaler i Dam, Mixed-, Veteran-, Nybörjare och Öppen klass. Även final i Live Bridge Cup och Veteran-SM för lag kommer att spelas. Över 5 000 startande par förväntas till Conventum Arena under tiodagarsperioden.

“Hela 680 spelare har kvalat in till de SM-finaler för par som avgörs i Örebro. Har man inte kvalificerat sig till någon final kan man ändå åka till Örebro för att spela i någon av de sidotävlingar som avlöser varandra under arrangemanget. Vi har i år hela 40 sidotävlingar, upp till fyra per dag. Till dessa tävlingar är det är bara att dyka upp och ta plats vid ett bord strax före spelstart”, hälsar arrangören och fortsätter:

“För genomförandet av Bridgefestivalen har man en stab på närmare 100 bridgearbetare som arbetar för spelarnas trivsel och service under arrangemanget. Cirka 1 000 spelare är igång samtidigt med sitt tävlande från morgon till kväll. En del kommer i början av veckan för att åka hem några dagar och sedan återkomma i slutet. Andra stannar hela tidsperioden ut”.

arkivbild