Snart flyttar länsmuseet ut till Ässundet – här är programmet under invigningsdagen

I augusti flyttar länsmuseet ut till Ässundets sommarcafé. Museets personal med projektledare Birgitta Elfström i spetsen möter upp vid Mobila Museet som står uppställt på parkeringen utanför caféet. “Tillsammans med många samarbetsparter erbjuds workshops, visningar, föreläsningar onsdag till söndag 7-28 augusti klockan 11-16. Huvudtemat är sten och under det har vi samlat förhistoria, kulturlandskap, konst, slöjd och natur”, skriver museet i en information.

Premiärdagen söndag 7 augusti startar klockan 11.00 med invigning av verket “Slut Cirkeln” med konstnären Jelena. Hon arbetar med Ekebergsmarmor från brottet i Glanshammar och medverkar även i årets OpenArt. 

Program 7 augusti, invigningsdagen:

Kl 11.00: Invigning av verket Slut cirkeln. Konstnären Jelena medverkar.

kl 11.00 & Kl 13.30:
Workshop “Om stenkroppar” kring konstverket Slut Cirkeln med konstnären Jelena.

Hugg i sten, visning av tekniker med bildhuggare Basem Zammam.

Arkeolog Moa Råhlander smälter glas och berättar om förhistoriska glaspärlors resa till Närke.

foto: arkivbild

,