Dödsfällan spelas på Örebro Teater – “en elak satir med nutida tonträff”

Den 24 september får Ira Levins Dödsfällan premiär på Örebro Teaters stora scen – en mordthrillerkomedi med Linus Lindman och Dejmis Rustom Bustos i huvudrollerna. Föreställningen är en av de största succéerna på Broadway genom tiderna, där den spelats över fyra år. Här i regi av Rikard Lekander.

– Pjäsen är med sina hejdlösa skräck-, thriller- och deckar-referenser både en drastisk genrelek och en elak satir med nutida tonträff. Inte minst i sina kommentarer kring den kompromisslösa individualismen och kommersialisering inom konsten och kulturen. Personligen saknar jag ett kulturklimat där vi pratar mer om konsten och mindre om branschen, mer om genuinitet och mindre om framgångssagor, säger Rikard Lekander, regissör och konstnärlig ledare på Örebro Teater.

källa/ foto: Örebro Teater/ Klara G