Guidade visningar på teckenspråk på slottet

“För att döva och hörselskadade ska kunna uppleva Örebro slott på lika villkor som hörande, erbjuds nu guidningar av sommarslottet på teckenspråk”, skriver Örebrokompaniet i en information.

Den 12 augusti klockan 15.15 är det premiär. Guide är Christian Dyvik som tidigare i sommar bland annat teckenspråksguidat Kalmar slott och som har mångårig erfarenhet av historiska guidningar på teckenspråk.  Han är sedan flera år tillbaka bosatt i Örebro där han studerar på Örebro universitet och har tidigare samarbetat med Örebrokompaniet kring bokade grupper på teckenspråk. Han var också med och tog fram teckenspråkigt material till den stora Titanic-utställningen 2017.

I biljetten ingår även entré till hela slottet under dagen, bland annat till utställningarna Haute Papier och Päron och papiljotter av Bea Szenfeld och Stina Wirsén.

Ytterligare en öppen visning på teckenspråk är inplanerad, i samband med Slottets dag den 20 augusti. I framtiden planeras både öppna visningar och visningar för förbokade grupper. Visningarna är ett led i slottets arbete med att nå Örebros språkliga minoriteter. Tidigare har bland annat visningar på arabiska arrangerats.

källa: Örebrokompaniet