180 utbytesstudenter ska plugga på Örebro universitet

I veckan anländer drygt 180 utbytesstudenter till Örebro universitet. Det är en ökning jämfört med före coronapandemin. – Äntligen kan vi välkomna internationella studenter utan restriktioner, säger Jenny Peterson Engström, verksamhetsansvarig på Internationella kontoret vid Örebro universitet.

Utbytesstudenterna kommer från Örebro universitets partneruniversitet runt om i världen. Japan, Sydkorea och Brasilien är några länder som finns representerade bland de 164 partneruniversiteten. Den största andelen studenter kommer från Tyskland och Frankrike.

– Kanske är det så att Sverige känns som ett tryggt land att resa till nu när världen öppnar upp igen. Vi har inte haft samma hårda restriktioner och nedstängningar som i många andra länder. Vi vet också att många kommer hit för att de pratat med våra tidigare utbytesstudenter som trivts och varit nöjda med sina utbytesterminer vid Örebro universitet, säger Jenny Peterson Engström.