Moderaterna: Skapa en säkerhetsavdelning och ett narkotikateam

De två stora delarna i trygghetslöftet från Moderaterna i Örebro kommun är dels den Operativa Säkerhetsavdelning som ska samordna trygghetsarbetet i kommunen och arbeta operativt. Sedan är även Narkotikateamet, som Moderaterna presenterat tidigare, en del av trygghetslöftet. En handlingskraftig enhet som kommer ha en inställelse vid larm på 30 minuter, detta för att säkra trygghetskedjan för att barn och unga inte ska hamna mellan stolarna i kommunens organisation, enligt M. 

-Den Operativa Säkerhetsavdelningen kommer vara övergripande för trygghetsarbetet i kommunen, säger kommunalrådet Anders Åhrlin (M).

-Det kan vara allt från skola till äldrevård som de ska hantera snabbt men även förebyggande arbete i form av hundenhet och liknande. Narkotikateamet är sedan länge ett känt begrepp i Örebro efter vår lansering tidigare. Där kommer vi arbeta med full kraft mot narkotikan.  

-Elever och lärare ska, oavsett ålder, vara trygga i skolan, säger Maria Haglund, kommunalråd (M).

-En trygg skola ger förutsättningar för kunskap och bättre betyg. Det är i skolan som det förebyggande arbetet mot kriminalitet startar.