Fredrik Strage har premiär på Makeriets scen

På fredag inleder Fredrik Strage sin höstturné på Makeriet i Örebro. Hans enmansshow “Strage on stage” kommer till 16 städer innan den avslutas på Södra teatern i Stockholm i december. Förra gången Strage besökte Örebro fick han ta emot Live at Hearts pris “Musikörat” 2019.

– Det priset var så smickrande att jag fick storhetsvansinne och skrev min egen show, säger Fredrik Strage. Det är oerhört roligt att få inleda min höstturné i en riktig rockstad som Örebro.

Turnén arrangeras av Kulturaktiebolaget som just börjat samarbeta med Strage. Han ser stora fördelar med att ha en riktig agentur.

– Kulturaktiebolaget har koll på grundläggande saker som att man inte ska boka ett gig i Sundsvall på fredagen och ett i Göteborg på lördagen, vilket jag själv lyckades göra i våras. Dessutom får jag en riktig rider! Jag övervägde att be om 20 vita kattungar i logen, som Mariah Carey. Eller en boaorm plus en AK-47:a, som Nikki Sixx.

Journalisten och författaren Fredrik Strage är känd från TV4 Nyhetsmorgon, Dagens Nyheter, “Så mycket bättre” och sin podcast “Hemma hos Strage”. Hans show är en blandning av föreläsning, standup och popkulturell predikan. Den handlar om vad musik betyder för oss. “Strage on Stage” är en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

källa/ foto: Kulturaktiebolaget/ Magnus Talib