Latin Kings återförenas – spelar på Makeriet

Latin Kings ska återförenas. En av höstens spelningar är på Makeriet den 12 november. “Känns kul att få turnera och möta publiken med The Latin Kings nästan 30 år efter debutalbumet” berättar Rigo Topaz

1994 släppte The Latin Kings sitt banbrytande debutalbum “Välkommen till förorten”. Här kom tre tonårsgrabbar som rappade på svenska, samplade Emil i Lönneberga och rimmade på cool och pistol. Med sina självbiografiska texter berättade de om ett Sverige som få kände till och blev snart Sveriges mest etablerade hiphopartister. Nu åker originalmedlemmarna Dogge Doggelito, Rigo Topaz (Rodde), Azzan Jaxx och TITO ut på turné och bjuder på sina klassiska hits i en oförglömlig show.

“Jag längtar efter att komma ut på vägarna igen och bjuda på alla klassiker med Rodde, Tito och Azzan” fortsätter Dogge Doggelito.

foto: Ivan Blanco Malandro