Beston Kalefa leder dagar i Örebro för mänskliga rättigheter

Den 17-18 november arrangeras Mänskliga Rättighetsdagarna på Conventum i Örebro. Konferencier för evenemanget är Tegelbrukets Beston Kalefa.

– Jag hoppas att vi kan få alla att känna sig välkomna till Örebro samtidigt som vi får visa, berätta och påminna både besökare och oss själva om hur fantastiskt mänskliga rättigheter kan vara och hur livsviktigt det är, fortsätter han.

Genom sitt jobb på den ideella föreningen och ungdomsarenan Tegelbruket, så kommer han dagligen i kontakt med ämnen som rör mänskliga rättigheter på ett eller annat sätt genom de olika verksamheter som bedrivs i lokalerna.
– Jag jobbar som ungdomscoach, med fokus på mänskliga rättigheter. Jag föreläser även och jobbar aktivt med ungdomar och unga vuxna som lever i en hederskontext. Många ungdomar känner inte till vilka rättigheter de har.

källa/ foto: MR-dagarna/ Rim Kasto