De bygger det nya länsmuseet – varit stängt sedan 2018

Örebro läns museum på Engelbrektsgatan 3 har varit stängt sedan 2018. “Än är det långt kvar innan vi kan flytta in, men nu har ytterligare en steg på vägen tagits i och med att upphandlingen av leverantör för ombyggnationen är klar”, meddelar museet. 

“Ytterligare ett steg har tagits på vägen mot nyöppningen av Länsmuseet. Sedan i våras har projektet varit ute på upphandling och i förra veckan fattade Servicenämnden, Region Örebro län beslut om tilldelning. Nu när överklagandeperioden löpt ut står det klart att det är Serneke Sverige AB som blir leverantör för ombyggnation av lokal för Örebro läns museum”, uppger museet i en information.

Om allt går enligt plan kan renoveringen starta tidigt under 2023. Museet räknar med att kunna öppna för besökare igen under 2025.

källa/ foto: Örebro läns museum/ arkivbild

,