Fyra från länet tävlar i veckans Halv åtta hos mig på TV4

Med start ikväll är det fyra deltagare från länet som tävlar i TV4s populära program Halv åtta hos mig. Här är veckans tävlande:

Måndag 19 sep: Vi är i Närke hos platschefen och bäverjägaren Christer. Han bjuder in oss till sitt hem som han delar med frugan, två barn och hund. Till förrätt blir det surdegspizza med kronhjortskött och varmrätten består av Hjälmargös med potatispuré.

Tisdag 20 sep: Idag bär det av till maskinföraren och gokartåkaren Camilla, vars barn har lite fel uppfattning av hur man ska använda en gokarthjälm. Till varmrätt serverar hon vilda citronköttbullar och efterrätten består av en smarrig blåbärscheesecake.

Onsdag 21 sep: Idag så plogar vi vägen till lantbrukaren Mikael som ger oss en föreläsning om olika avförings konsistenser och vilket håll man swipear bäst på Tinder. Gästerna bjuds bland annat på Toast Alsen och vaniljglass på mango- och hallonspegel.

Torsdag 22 sep: Det bjuds upp till bosnisk folkdans när vi drar hem till veckans finalvärd Adnana. Gästerna behöver dock inte visa sina dansfärdigheter men bjuds däremot på Cufte med potatismos till varmrätt och äppeltårta till dessert.

Om Halv åtta hos mig 2022: Svenskt matlagningsprogram från 2022. Varje vecka besöker vi en ny svensk stad där fyra för varandra okända människor ska bjuda varandra på middag. Även om matlagningen står i centrum är det även viktigt för värden att imponera på gästerna med sitt hem, värdskap och matens presentation. Deltagarna betygsätter varandras middagar och den som samlar mest poäng vinner 15 000 kr. Programledare är Morgan Alling.

Programmet sänds på TV4 och TV4 Play.

källa/ foto: TV4