Nadja Awad (V) kryssades in i riksdagen

När rösträkningen och räkningen av personkryssen stod klar på fredagen så visade resultatet att Vänsterpartiets andra namn på riksdagslistan, Nadja Awad, kryssats in som ledamot i Sveriges riksdag. Nadja är 31 år gammal och är uppvuxen i Kumla men bor numera i Örebro. Där har hon varit aktiv i Vänsterpartiet Örebro kommun sedan flera år tillbaka. 

”Jag är tacksam för förtroendet och det ska bli oerhört kul och spännande för jag verkligen älskar politik. Det är viktigt med politik för att den genomsyrar och påverkar utvecklingen i samhället. En utveckling som jag tycker är viktigt att delta i för att kunna påverka den. Jag har alltid sett mig själv som vänsterpartist och det är först och främst mitt intresse för internationella frågor som gjorde att jag valde att organisera mig i partiet”, säger Nadja Awad (V). 

källa/ foto: Vänsterpartiet/Fotograf Caroline Solberg

,