Första bilden på Örebros nya elbussar

Det står nu klart att det blir den holländska elbusstillverkaren Ebusco som kommer att leverera totalt 23 eldrivna högkapacitetsbussar för BRT i Örebro. Bussarna, som levereras i december 2023, kommer med en innovativ design, låg livscykelkostnad och en förarmiljö där förarens säkerhet är prioriterad.

– Ebusco har presenterat en lösning som kommer ge resenärerna och våra förare den bästa upplevelsen. Tack vare en låg vikt och smart design får vi även en elbuss med låg livscykelkostnad och som också bidrar till minskad energiförbrukning, vilket känns väldigt glädjande. Genom den här upphandlingen har vi nu påbörjat introduktionen av tystare och utsläppsfria elbussar i Örebro, som kommer bidra till en mer hälsosam stadsmiljö, säger Martina Lindblom Alanko, Hållbarhets- och inköpschef på Svealandstrafiken.

– En stor styrka med den här bussen är dess rymliga design, som erbjuder både ett plant golv genom hela bussen och en bredare mittgång än vad som är standard. Både förare och resenärer kommer helt enkelt få en betydligt smidigare och mer komfortabel resa. Extra glädjande är det såklart också att våra förare nu får en säkrare arbetsmiljö, något vi lagt stor vikt vid i den här upphandlingen, säger Geert Schaap, chef för teknik och innovation på Svealandstrafiken.

källa/ foto: Svealandstrafiken

,