ÖSK och KIF Örebro bjuds på tre hyresfria månader av kommunen – kritik från Vänsterpartiet

ÖSK fotboll är i behov av ekonomiskt stöd för att få behålla sin elitlicens. Under torsdagen föreslogs därför Fritidsnämnden att bevilja ÖSK tre hyresfria månader under 2022, värt drygt 446 000 kronor, enligt Vänsterpartiet i Örebro kommun.

– Det är klart att alla vill att Örebro ska ha ett framgångsrikt fotbollslag, men kommunen kan inte använda skattemedel för att rädda ett elitlag som har misskött sin ekonomi, säger Farima Shabanzadeh (V) som är ledamot i Fritidsnämnden. 

“Utifrån ett jämställdhetsperspektiv föreslås Fritidsnämnden även bevilja KIF Örebro DFF tre hyresfria månader om totalt 103 000 kronor. Men trots att man kan hävda att damfotbollen i Örebro gynnas av detta så har de inte ansökt om pengar och har kontroll även sin ekonomi. Det är alltså endast på grund av den ekonomiska situationen inom ÖSK som damfotbollen ska få stöd”, hävdar Vänsterpartiet.   

– Nu krävs det att herrfotbollen håller på att gå under för att även damerna ska få stöd. Det är fel väg att gå och det sänder helt fel signaler. Vi vill istället se stabila lösningar för att stötta damfotbollen, men även breddidrotten i allmänhet, säger Farima Shabanzadeh. 

Ärendet ska nu vidare till Kommunstyrelsen, och även där kommer Vänsterpartiet att yrka avslag.  

– Jag har absolut inget emot varken ÖSK eller fotboll, tvärtom så har jag själv varit engagerad och varit ordförande för min lokala fotbollsklubb. Men alla föreningar har ett ansvar, och att kommunen ska rycka in på detta vis när ÖSK uppenbarligen har misskött sin ekonomi är jag ytterst tveksam till, säger Vänsterpartiets kommunalråd Martha Wicklund. 

källa: Vänsterpartiet Örebro kommun

,