Återvinningsstationen vid ICA Maxi Eurostop tas bort på grund av omfattande nedskräpning

Den 3 oktober tas återvinningsstationen på Ozongatan bort på grund av omfattande och återkommande dumpning. Förpackningsinsamlingen, FTI, hänvisar nu återvinnare till återvinningsstationerna på Kåvivägen och Hjalmar Bergmans väg samt Mellringe återvinningscentral.

– Vi vill att det ska vara enkelt att lämna sina förpackningar till återvinning, därför är det alltid tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Vi har prövat med olika åtgärder, bland annat en justering av städ- och tömningsfrekvens, utan förbättring. Tillsammans med kommunen undersöker vi nu andra möjliga placeringar för återvinningsstationer i området, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Tills vidare hänvisar FTI till återvinningsstationerna på Kåvivägen och Hjalmar Bergmans väg samt Mellringe återvinningscentral. Vilken station som är närmast finns också att hitta på vår webbsida: https://fti.se/privatperson/hitta-atervinningsstation

– Vi ser över tömning och städning på de stationer som finns i området och anpassar för en ökad efterfrågan. Vi tar också gärna emot information om det behöver tömmas eller städas, felanmälan görs snabbt och lätt på fti.se, säger Mia Steinbach, FTI.

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. Grovsopor lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral.