Snart startar Framtidsveckan – fokus på ekologisk mat

Framtidsveckan arrangeras av ROS, Regional omställning i samverkan och är en manifestation för omställning av samhället till hållbarhet. Genom att visa positiva exempel ökar vi medvetenheten om att det går att förändra vårt sätt att leva, vårt sätt att förvalta vår jord och utveckla våra lokalsamhällen.

I år pågår Framtidsveckan från 1 till 9 oktober. Årets tema är ekologisk mat och livsmedelsförsörjning. Även i år är Naturskyddsföreningens Miljövänliga vecka en del av Framtidsveckan.

Möt personer som prioriterar omställning och hållbarhet. Delta i samtal, prova aktiviteter och lyssna till föreläsningar som arrangeras av studieförbund, föreningar, företag, nätverk och privatpersoner. I den osäkra värld vi lever i så har intresset för omställningsfrågor ökat.

På Kulturkvarteret i Örebro arrangeras ett panelsamtal om Framtidens mat med kocken och författare Anders Johnsson, Christin Hallner, kostchef på Örebro kommun och Johanna Björklund, docent i miljövetenskap, Örebro universitet. Här blir även föreläsningar om att återställa vattendrag och våtmarker, skyddsvärd skog och Hur lika är fiskar och människor varandra? I kulturkvarteret kan barn få delta i matlagning och studenter från Måltidsekologprogrammet har en utställning.

arkivbild

,