Nytt besked: Återvinningen vid ICA Maxi Eurostop blir kvar

“Förra veckan informerade vi om att stationen på Ozongatan i Örebro skulle tas bort. Efter stort engagemang från återvinnare har Förpackningsinsamlingen, FTI, tillsammans med markägaren beslutat att ge stationen en ny chans”, uppger FTI.

– Vi har sett ett stort engagemang från kommuninvånarna som använder stationen och det är roligt att intresset för källsortering och återvinning är så stort. Efter samråd med markägaren har vi därför beslutat att låta stationen stå kvar tills vidare. Men jag vill understryka att det endast är hushållens förpackningar som hör hemma på återvinningsstationerna. Byggavfall, möbler och annat som inte är förpackningar ska lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral eller i restavfallet, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

,