Budbee bygger terminal i Örebro – 300 nya jobb

Företaget Budbee fortsätter sin satsning på egna terminaler med smidiga leveranser i fokus. Nu står det klart att bolaget, tillsammans med fastighetsägaren Evolv, har tagit det första spadtaget för en helt ny
terminal i Örebro.

“Örebros starka position som logistikstad, tillsammans med de stora volymerna som efterfrågas i regionen, gör att vi väljer att satsa på en ny, modernare och större terminal. Personligen är jag glad och stolt över att vi nu satsar så stort i min hemstad”, säger Pontus Håstlund, Nordic General
Manager, Budbee.

Terminalen är dubbelt så stor som den befintliga och möjliggör effektiva, snabba leveranser med mindre miljöpåverkan. Etableringen beräknas sysselsätta omkring 300 personer när den når full kapacitet.

Den nya terminalen är belägen i handels- och logistikområdet Pilängen och uppgår till drygt 4 400 kvm.

foto: Budbee

,