Elever på Kulturskolan spelar för Världens barn

För Örebro Kulturskola är det en tradition sedan flera år att stötta Världens barn, och nu är det dags igen. De har flera uppträdanden under den här veckan och avslutar med en stor show där över 200 elever deltar.

Pandemin gjorde att vi inte hade några liveuppträdanden för Världens barn förra året, så nu känns det extra kul att var tillbaka på scenerna och vi ser fram emot att glädja Örebroarna och därigenom stötta Världens barn, säger Gitte Östling, producent.

Under den här veckan blir det tre hösthärliga konserter på Entréscenen på Kulturkvarteret, där stråkorkestrar i olika åldrar spelar. Och till helgen bjuds det på musikal av eleverna på fördjupningslinjen. Det blir många solonummer, show och drama, komik och tragedi i en salig blandning av många av de mest kända musikalerna. Den spelas två gånger under lördagen.

Föreställningarna har fri entré och Kulturskolans digitala insamlingsbössa för Världens barn finns på plats, och så klart även en vanlig bössa.

Den stora Världens barn-show går av stapeln först den 25 oktober på Hjalmarbergmanteatern. De blir en sprakande föreställning med dans, sång och musik i en stor gemensam fest med både yngre och äldre elever. 

källa: Örebro kommun

,