Cellospelande Sara får träffa världsstjärnan Yo-Yo Ma

Sara Nordenskjöld, 12 år, är en av nio utvalda celloelever mellan 12 och 15 år i hela landet som föräras med ett stipendium som består av att träffa världsstjärnan cellisten Yo-Yo Ma. Han besöker Stockholm under den kommande helgen, för att ta emot Birgit Nilsson Prize, världens största musikpris inom den klassiska musiken, och ska i samband med det hålla en konsert på Konserthuset.

Sara är en ung men redan rutinerad cellist. Hon började spela redan som 3,5-åring och började på Örebro Kulturskola när hon var nio. Hon berättar att hon gillar att spela musik med mycket energi, både klassiskt och popmusik. Just nu är favoritstycket Scherzo av C. Webster.

– Jag blev väldigt överraskad när jag fick veta att jag är utvald att få träffa honom. Och glad så klart, säger Sara.

källa/ foto: Kulturkvarteret

,